Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý řidič skončil s vozem na střeše

KLADENSKO – Dvě osoby utrpěly zranění. 

V neděli 19. června, v půl šesté ráno, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k havárii osobního vozidla do Lochovic, která si vyžádala dvě zranění.

Podle dosavadního šetření došlo k nehodě pravděpodobně tak, že 23letý muž řídil osobní vozidlo Mercedes ve směru od Lhotky na Lochovice, kde při projíždění levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost, dostal smyk a přejel do pravého silničního příkopu. Tam narazil zadní částí auta do vzrostlého stromu, avšak vlivem nárazu se vůz odrazil zpátky na vozovku, kde se přetočil na střechu.

Policisté řidiče vyzvali k podrobení se dechové zkoušce, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou vyšší než 2,40 promile.

Při havárii byl zraněn řidič, tak i jeho o rok mladší spolujezdec. Oba byli s blíže nespecifikovaným zraněním převezeni do pražské nemocnice. 

Třiadvacetiletému mladíkovi, který je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
21. června 2022

vytisknout  e-mailem