Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Opilý řidič při ujíždění naboural tři vozidla

Řidič neměl rozsvícená světla, ujížděl policistům, naboural tři zaparkovaná vozidla a nakonec nadýchal téměř dvě promile alkoholu. 

Včera krátce po čtvrté hodině ráno si policisté z místního oddělení Smíchov v ulici V Botanice v Praze 2 při výkonu hlídkové činnosti povšimli vozidla značky Audi, jehož řidič při jízdě neměl rozsvícená světla. Z tohoto důvodu se ho policisté rozhodli zastavit a zkontrolovat. Řidič však na policejní opakované výzvy nezastavil, naopak sešlápl plyn a začal ujíždět ulicemi centra Prahy. Po několikaminutové honičce pak řidič v ulici Na Čečeličce nezvládl řízení a naboural tři zaparkovaná vozidla. Poté již ve své jízdě nepokračoval, zastavil a dobrovolně vystoupil z vozidla.

Ihned při prvním kontaktu policisté pojali podezření, že je řidič pod vlivem alkoholu, a proto u něj provedli orientační dechovou zkoušku. Ta jejich podezření vzápětí potvrdila, neboť přístroj ukázal hodnotu bezmála dvě promile alkoholu. Policisté proto pětatřicetiletého řidiče zadrželi a převezli k lékařskému vyšetření. Na policejní služebně pak v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by řidiči v případě pravomocného odsouzení hrozil trest odnětí svobody až na tři roky.

Škoda způsobená na nabouraných vozidlech byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun. Pro další vývoj případu budou důležité zejména výsledky krevních testů.

por. Bc. Iveta Martínková – 23. 6. 2016

vytisknout  e-mailem