Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý řidič před Štědrým dnem

LIBEREC - Nadýchal 2,73 promile a navíc nemá řidičský průkaz 

Ze spáchání přečinů ,,ohrožení pod vlivem návykové látky“ a ,,maření výkonu úředního rozhodnutí“ je podezřelý 53-letý muž z Liberce.

Muže zastavila policejní hlídka v pátek 23. prosince ve večerních hodinách na parkovišti u obchodního domu ve Vrchlického ulici v Liberci, když řídil vozidlo značky Ford Escort. Řidič byl vyzván k předložení dokladů. Na výzvu policistů však vydal pouze občanský průkaz, protože řidičský průkaz nemá, neboť mu byl v předchozí době odebrán. Rozhodnutím soudu Okresního soudu v Liberci mu v březnu 2010 byl uložen trest zákazu činnosti na 60 měsíců, tedy až do března 2015.

Kromě absence řidičského průkazu policisté dále zjistili, že muž si před jízdou dopřál alkohol. Přístroj Drager potvrdil domněnku policistů, že z řidiče je cítit alkohol. Konkrétní naměřená hodnota byla 2,73 promile . Muž přiznal, že před jízdou požil alkohol, ale souvislý rozhovor s ním nebyl možný.

Další jízda mu byla zakázána. Vozidlo si na parkovišti uzamkl a jen s peněženkou pokračoval v doprovodu policistů na policejní služebnu Obvodní oddělení Liberec – Ruprechtice.

Vzhledem k tomu, že v posledních třech letech byl za přečin ,,ohrožení pod vlivem návykové látky“ trestán, může nyní počítat až s tříletým trestem odnětí svobody.

por.Mgr.Ludmila Knopová
27. prosince 2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem