Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý řidič ohrožuje sebe i ostatní!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Pili řidiči i cyklisté. 

Během uplynulého týdne měli problém s alkoholem nejen řidiči, ale i cyklisté. Naši policisté zaznamenali sedm takových případů.

Ve středu 30. září krátce před čtvrtou hodinou ráno zastavili v Kunovicích třicetiletého řidiče Felicie. Ten před jízdou zřejmě hodně popíjel. Dechová zkouška vyšla s hodnotou 2,20 promile alkoholu. Navíc řidič cestoval bez řidičského průkazu. S tím se ale může na dlouhou dobu rozloučit. Policisté mu včera sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten zákon ukládá až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Řidič pod vlivem alkoholu ohrožuje nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu! Podle zákona nesmí být pod vlivem alkoholu ani cyklista. Pokuta, která za takovou opileckou jízdu hrozí, je poměrně vysoká a to až padesát tisíc korun!

Na jízdu pod vlivem alkoholu jistě nezapomene sedmapadesátiletý cyklista, který havaroval v neděli 27. září. Krátce po poledni jel po cyklostezce mezi Bojkovicemi a Pitínem. Jenže vypitý alkohol a nepozornost zapříčinili to, že muž nezvládl pravotočivou zatáčku a vyjel mimo stezku, kde havaroval. Přivolaní policisté mu v dechu naměřili 1,68 promile alkoholu. Při pádu utrpěl zranění, které si vyžádaly převoz do nemocnice. Na kole a ochranné přilbě vznikla tisícikorunová škoda.

2.října 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem