Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý neřidič ujížděl hlídce

HRADECKO - Muž nadýchal téměř 2 promile. 

Hlídka policistů z pohotovostního a eskortního oddělení si ve čtvrtek 17.11. o půl druhé ráno na silnici za nákupní zónou u Pilnáčkovy ulice v Hradci Králové všimla nestandardně jedoucího osobního vozidla značky Audi A8. Rozhodla se řidiče zkontrolovat a pomocí světelného a zvukového zařízení ho vyzvala k zastavení. Řidič však nezastavil a začal ujíždět k obchodnímu domu Kaufland. Při projíždění levotočivé zatáčky najel na obrubník, jízdu vyrovnal najetím do protisměru a pak pokračoval přes trávník k příjezdové cestě k nočnímu klubu, kde ohrozil několik chodců. Po pár desítkách metrů na parkovišti zastavil a vystoupil z vozidla.
Policisté u muže provedli silniční kontrolu a zjistili, že čerstvě 23letý muž nevlastní žádné řidičské oprávnění a vozidlo, které řídil, si půjčil od kamaráda. Následně ho podrobili dechové zkoušce, jejíž výsledek ukázal více než 1,8 promile alkoholu. Muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde ho lékař uznal způsobilým k umístění do policejní cely.
Muže nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.  

por. Iva Kormošová
21.11.2022, 10.00

vytisknout  e-mailem