Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý muž pobodal návštěvníka baru

ZLÍNSKÝ KRAJ: Obvinili jsme ho z pokusu vraždy.  

Třiadvacetiletý opilý muž zaútočil v pátek večer nožem na sedmatřicetiletého muže, se kterým měl v baru slovní rozepři. Poraněný muž skončil s velmi vážným bodně řezným poraněním v nemocnici, útočníka jsme obvinili a stíháme ho vazebně   

K incidentu mezi muži došlo uplynulý pátek kolem jedenácté hodiny večer na chodbě před jedním barem v Uherském Hradišti. Útoku nožem předcházela slovní rozepře obou mužů, která začala uvnitř baru a následně pokračovala na chodbě a schodišti před barem, kde se konflikt natolik vyostřil, že třiadvacetiletý muž vytáhl z brašny kuchyňský nůž, kterým několikrát o čtrnáct let staršího muže z Uherského Hradiště bodl, čímž mu způsobil velmi vážná bodně řezná poranění hrudníku, břicha a tváře, která si vyžádala okamžitý převoz a hospitalizaci v uherskohradišťské nemocnici.  

Bezprostředně po oznámení útoku obsluhou baru na rychlou záchrannou službu a policii, vyjelo na místo několik policejních hlídek, které začaly po útočníkovi, jenž z místa před příjezdem policie utekl, pátrat. Hlídky se rozjely po ulicích a restauračních zařízeních v Uherském Hradišti a také do místa bydliště útočníka v Jarošově, kde policisté podezřelého muže po nějaké době zadrželi a odvezli do policejní cely. Zjistili jsme, že útočník byl pod vlivem alkoholu a marihuany. V dechu jsme mu naměřili přes jedno a půl promile alkoholu.   

Mladému muži sdělil včera vyšetřovatel zlínské krajské kriminální policie obvinění ze zvlášť závažného zločinu vražda spáchaný ve stádiu pokusu. Krajský vyšetřovatel dal státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud dnes dopoledne akceptoval a obviněného muže vzal do vazby.

Není to první násilný skutek obviněného muže. Mladík už byl v minulosti odsouzen za trestné činy výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Za pokus vraždy mu nyní hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody.

 

7. března 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem