Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý muž napadl své blízké

VSETÍNSKO: Přibylo vykázáných osob.  

Včera vykázali z domu vsetínští policisté šestadvacetiletého muže z Hovězí, který v silně podnapilém stavu napadal matku a svého bratra a rozbíjel zařízení bytu. Není to jediné vykázání osoby v těchto dnech. Za posledních 11 dnů jsme vykázali v okrese Vsetín další 4 agresivní osoby.

 
Včera dopoledne jsme vykázali na 10 dnů z domu šestadvacetiletého muže z Hovězí. Ten v silně podnapilém stavu v pondělí večer vulgárně nadával svojí matce a fyzicky napadl svého bratra. Násilník chtěl dokonce vyhodit televizi z okna, nakonec se mu to nepodařilo a rozbil pouze okno. Muž skončil v policejní cele. Byl silně podnapilý, nadýchal 3 promile. Mladý muž se agresivně choval ke svým blízkým už několikrát. Včera si za doprovodu policistů vzal z domu osobní věci. Teď tam totiž deset dnů nesmí. Jeho pondělní incident řešíme jako přestupky proti občanskému soužití, majetku a veřejnému pořádku, za které mu ve správním řízení hrozí pokuta do 20 000 korun.   
 
Pět vykázaných za jedenáct dnů
 
Během uplynulých 11 dnů jsme v okrese Vsetín vykázali další 4 osoby. Ve Velkých Karlovicích policisté vykázali muže, který s nožem ohrožoval své rodiče. Otec byl dokonce nucen před agresivním opilým synem, který držel v ruce nůž, vyskočil z domku oknem ven. Útočníka jsme již obvinili z tr. činu nebezpečné vyhrožování. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody. Další vykázání jsme realizovali ve Valašském Meziříčí, kde třiatřicetiletý muž opakovaně verbálně i fyzicky napadal svoji manželku. Tento muž byl vykázán z domu v minulosti už třikrát. Teď ho řešíme pro přestupek proti občanskému soužití. Při posledním incidentu měl v dechu 3,5 promile. Dalším vykázaným je 18letý kluk z Liptálu, který doma už delší dobu napadá svoji matku, někdy ubližuje i svým mladším sourozencům. I tento chlapec bude řešen pro přestupek proti občanskému soužití. Oprávnění vykázat osobu z domu využili policisté i uplynulý víkend, když vykázali z místa bydliště na 10 dnů čtyřiačtyřicetiletý muže ze Vsetína za opakované napadání své přítelkyně. Incident ze soboty, kdy opilý muž (2,25 promile) svoji družku udeřil do obličeje a pak ji několikrát kopl, řešíme jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Od začátku letošního roku jsme vykázali 23 osob, ve všech případech se jednalo o muže. Z 23 případů jsme 5 realizovali v měsíci září.
 
 
 
24. září 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem