Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý muž, jenž napadal hosty, skončil na záchytce

VSETÍNSKO: Agresor vyrazil dechový přístroj policistovi z ruky.  

V protialkoholní záchytné stanici skončil v neděli v jednu hodinu v noci osmadvacetiletý muž ze Vsetína, který v silně podnapilém stavu napadal hosty jedné vsetínské herny. Byl natolik útočný, že při dechové zkoušce vyrazil policistovi dechový přístroj z ruky.
 
V sobotu kolem půl desáté večer vyjížděli vsetínští policisté společně se strážníky městské policie do herny v centru Vsetína, kde měl opilý muž bezdůvodně napadat hosty. Strážci zákona zjistili, že agresivní muž bezdůvodně bouchl do zad jednu návštěvnici herny a dalšího hosta udeřil zezadu do hlavy. Hosté měli z výtržníka strach a schovávali se před ním za barem. Útočného muže pak zpacifikoval jeden z hostů a ten ho také ještě před příjezdem policistů vyvedl ven z herny. I venku se muž choval stále velmi agresivně, policisty a strážníky vulgárně urážel a neustále je vyzýval k bitce. Kolegové chtěli s mužem provést dechovou zkoušku. Když jeden z policistů k muži s dechovým přístrojem přistoupil, agresor ho udeřil do ruky tak, že mu přístroj vypadl z ruky. Kolega na nic nečekal, za použití donucovacích prostředků muže zpacifikoval, svedl na zem, kde ho společně s dalším kolegou spoutal. Kolegové pak převezli muže na policejní služebnu, kde ho znovu vyzvali k dechové zkoušce. Naměřili jsme mu dvě a půl promile. Zajištěného muže jsme pak eskortovali na lékařské vyšetření, kde lékař rozhodl o jeho převozu do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.
 
Svým jednáním se Vsetíňan dopustil přestupku na úseku občanského soužití, za který mu ve správním řízení hrozí až 20 000 pokuta.  
 
 
28. července 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem