Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý mladík přelezl plot a skákal po vozidle

PRAHA VENKOV - JIH - Za poškození cizí věci až roční trest odnětí svobody. 

To, že v opilosti dělají lidé různé věci zřejmě všichni dobře víme. Dvacetiletý mladík se rozhodl přelézt přes vysoký plot a skákat po vozidle. Veškeré jeho aktivity ale zachytily bezpečnostní kamery a netrvalo dlouho a přijeli si pro něj policisté.

V nočních hodinách 23. května 2023 se takhle vyřádil 20letý mladík, a to v obci Březová - Oleško, kde překonal více jak dvoumetrové zděné oplocení pozemku, po něm nejprve chodil a poté z něj seskočil na střechu zaparkovaného automobilu. Vozidlo poškodil natolik, že jeho oprava byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun. U vozidla totiž došlo k promáčknutí téměř na celé ploše střechy a k popraskání čelního skla.

Muž ale policisty zadržen na místě celé události a převezen na policejní služebnu k dalším úkonům. Dechová zkouška prokázala požití alkoholu a podezřelému muži policisté naměřili více jak 1,3 promile alkoholu v dechu.

Hned následující den policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což hrozí až roční trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
31. května 2023

vytisknout  e-mailem