Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý mladík oznámil uložení bomby

VSETÍNSKO: Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až tříleté vězení.  

Uplynulou sobotu v noci jsme zadrželi muže, který šířil poplašnou zprávu o uložení nástražného výbušného systému na diskotéce v Rožnově p. R., ze které muselo být evakuováno 300 osob. 
 
Úplně zbytečně museli v sobotu v noci vyjíždět policisté, hasiči a městská policie na jednu diskotéku v Rožnově p. R., kde se měla údajně nacházet bomba. Informaci o umístění nástražného výbušného systému na diskotéce zavolal na linku 158 pár minut před jednou hodinou v sobotu v noci neznámý mužský hlas. Policejní hlídky ihned vyjely do uvedeného podniku a rovněž k telefonní budce, ze které muž volal. Na lavičce poblíž telefonní budky ležel mladík, který se nejprve k telefonátu nedoznával, ale později se k telefonování na policii přiznal. Jeho hlas se totiž s nahrávkou zaznamenanou na policii nápadně shodoval. Při zadržení u telefonní budky měl mladík, který byl vůči policistům velmi arogantní, v dechu 3,3 promile. Noc proto strávil v policejní cele a v neděli dopoledne jsme ho vyslechli a sdělili obvinění z tr. činu šíření poplašné zprávy. Devatenáctiletý muž z Rožnovska se tak během jedné noci ocitl na policejní služebně hned dvakrát. Policisté prošetřovali páteční večer mladíka pro přestupek proti občanskému soužití a majetku, protože přelezl plot u jednoho rodinného domku, který poničil. Na zahradě pak tahal za obojek psa, přičemž ho spatřili majitelé a přítomnost neznámého muže na zahradě oznámili na policii, která mladíka zajistila. Mladík si z večera a „návštěvy“ na cizí zahradě moc nepamatoval, protože byl velmi opilý. Po zadokumentování přestupků jsme muže o půl dvanácté večer ze zajištění propustili. Po necelých dvou hodinách šel do telefonní budky a oznámil uložení bomby. Z diskotéky muselo být úplně zbytečně evakuováno asi 300 návštěvníků, kteří byli nuceni počkat, až policisté s hasiči a strážníky městské policie objekt prohledají. Žádný nástražný výbušný systém jsme během hodinové prohlídky nenašli.  
 
Mladíkovi hrozí za šíření poplašné zprávy až tříletý trest odnětí svobody a navíc bude muset s největší pravděpodobností uhradit nemalé náklady spojené s výjezdem složek integrovaného záchranného systému.     

 

8. října 2012, por. Mgr. Lenka Javorkováí

vytisknout  e-mailem