Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý jel v traktoru domů

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté zastavili téměř dva řidiče pod vlivem za den.  

 

Velmi nepříjemně narostla za poslední týden skupina řidičů jedoucích pod vlivem návykové látky: dva řidiči ovlivněni po aplikaci pervitinu a deset po vypití různého množství alkoholu. Nejvyšší hodnotu alkoholu naměřili buchlovičtí policisté ve čtvrtek večer. Po osmé hodině zastavili v Buchlovicích u bran zámku traktor, za jehož volantem seděl dvaašedesátiletý muž. Policisté v jeho dechu opakovaně naměřili 2,45 promile alkoholu. Muž jel traktorem do sousední obce do ubytovny a to i poté, co popíjel alkohol v místní restauraci, v níž relaxoval po svém pracovním dni v lese. Policisté muže zadrželi a eskortovali do policejní cely. Při zadržení řidičského průkazu vyšlo najevo, že opilý řidič ještě svou jízdou porušuje vyslovený zákaz řízení. Dvaašedesátiletému muži tak hrozí za spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí až tři rok vězení.

Pod vlivem nějaké návykové látky byl zřejmě i sedmačtyřicetiletý muž z Pitína, který ve středu ráno nezvládl nad Bojkovicemi průjezd zatáčkou a na namrzlé vozovce vyjel vpravo a narazil do mazdy, která ve stejném místě havarovala krátce předtím. Sedmačtyřicetiletý řidič škodovky nezůstal na místě, ale z místa nehody ujel v nabouraném autě. Policisté ze Slavičína následně dohledali jak auto, tak i řidiče. Ten se ale odmítl podrobit jak dechové zkoušce na alkohol, tak odběru krve. Za odmítnutí testu na přítomnost návykové látky mu hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení od jednoho roku do dvou let. Kromě toho ještě může počítat s pokutou za havárii a odjetí z místa nehody.

Kauci deseti tisíc korun uložili dopravní policisté řidiči, který jel mezi Kunovicemi a Uherským Brodem místo maximálních 90 km/h rychlostí 145 km/h. Touto rychlostí, která je dokonce vyšší, než maximálně povolená rychlost na dálnici, jel pětačtyřicetiletý muž z Uherského Hradiště v BMW. Kromě pokuty mu hrozí zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 18. – 24. 11. 2011


 

Počet zjištěných přestupků

18. – 24. 11. 2011

11. – 17. 11. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

10

5

Řidič pod vlivem drog

2

0

Překročení maximální rychlosti

77

83

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

7

18

Nepoužití bezpečnostních pásů

24

18

Telefonování za jízdy

22

18

Špatný technický stav vozidla

25

16

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

7


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. listopad 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem