Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý havaroval, zranil spolujezdkyni

LOUNY - Nehoda s alkoholem; Vloupání do bytu; Maření výkonu... 

Nehoda s alkoholem

V úterý večer se ve Břvanech na Lounsku odehrála vážná dopravní nehoda, kde svou roli sehrál alkohol. K havárii došlo kolem 21. hodiny poté, co 23letý řidič jel s osobním vozidlem zn. dacia Delta směrem od obce Raná do centra Břvan, přičemž nezvládl průjezd levotočivé zatáčky. Dostal smyk a sjel do silničního příkopu v protisměru, kde narazil do vzrostlého stromu. Při nehodě utrpěla lehčí zranění řidičova o rok mladší spolujezdkyně sedící na předním sedadle, sám řidič vyvázl bez zranění. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která nejprve ukázala 2, 03 promile, po půlhodině  pak 2, 23 promile alkoholu v dechu. Řidič požití alkoholu před jízdou přiznal a s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 32 000 Kč.

Vloupání do bytu

Policisté šetří vloupání do jednoho bytu v lounské Husově ulici. Neznámý poberta se do něj vloupal začátkem týdne v průběhu dne, kdy nejprve nezjištěným předmětem vyrazil vstupní dveře. Uvnitř vše prohledal, rozházel a následně odcizil peníze, stolní počítač, autorádio, mobilní telefon, hodinky a další věci. Způsobená škoda byla celkem odhadnuta na 60 700 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a poškozování cizí věci. 

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Bezmála 18letý mladík z Mostu se v minulých dnech dopustil provinění tím, že 27. května utekl z výchovného ústavu na Lounsku, kde má rozsudkem Okresního soudu v Mostě uloženou ochrannou výchovu. Mimo ústav se zdržoval až do 1. června, kdy jej v Mostě zadrželi tamní policisté. Ti jej následně eskortovali kriminalistům do Žatce, kteří proti němu zahájili trestní stíhání. Mladík byl obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí. Po výslechu byl ze zadržení propuštěn a předán pracovníkům výchovného ústavu.  

 

     

vytisknout  e-mailem