Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Opilý cyklista výzvy policistů uposlechnout nechtěl

PROSTĚJOVSKO - Skončil na záchytce a zřejmě přijde o kolo. 

V úterý 25. června 2019 v 15:50 hodin na komunikaci mezi obcemi Víceměřice a Němčice nad Hanou zahlédli policisté obvodního oddělení Němčice nad Hanou cyklistu, který při jízdě kličkoval přes celý jeden jízdní pruh vozovky. Když policisté rozhodli o zastavení cyklisty a provedení jeho kontroly, tento jejich pokyn opakovaně neuposlechl a služební vozidlo několikrát objel a snažil se pokračovat v jízdě. Proto policisté po výzvě s výstrahou proti muži použili donucovací prostředky hmaty a chvaty. Cyklistu zastavili, a protože stále odmítal spolupracovat a kladl odpor, byla mu přiložena pouta.

Podrobení se dechové zkoušce i odbornému lékařskému vyšetření muž odmítl také. Protože však vykazoval zcela zjevné známky podnapilosti, byl k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice. Pro své jednání je muž nyní podezřelý z přestupků podle zákona o silničním provozu a také z přestupku proti veřejnému pořádku. Za ty mu hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun.

Jízdní kolo policisté na místě zajistili. Protože tento muž řídí pod vlivem opakovaně, bude odňaté jízdní kolo přiloženo ke spisovému materiálu s návrhem na propadnutí věci a postoupeno k dořešení příslušnému správnímu orgánu. 

por. Mgr. František Kořínek

27. června 2019

vytisknout  e-mailem