Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý cyklista se snažil ujet policejní hlídce

NÁCHODSKO – Na konci parkoviště přepadl přes obrubník 

cyklista a policistaCyklista a policista/ Foto Archiv Policie ČR
Při útěku před policisty si rozbil ústa, a to doslova, 25letý cyklista z Trutnova, kterého stavěla policejní hlídka, protože jel na neosvětleném kole. V sobotu 11. srpna 2012 krátce po půl jedné v noci policejní hlídka v Hronově u Penny Marketu vyzvala k zastavení neosvětleného cyklistu.
 
Místo toho však mladík šlápl do pedálů a šikmo přes parkoviště ujížděl pryč, kde se chtěl dál ztratit mezi domy. Jeho úmysl vyhnout se potrestání mu ale nevyšel, naopak se vytrestal sám, a velmi nemile. Na konci asfaltové plochy nezvládl přejezd přes obrubník a i s kolem udělal kotrmelec, po kterém zůstal ležet bezvládně na zemi. Když policisté přiběhli až k němu a ihned mu začali poskytovat první pomoc, pochopili, že světlo nebylo jediným cyklistovým prohřeškem. Z dechu mladíka bylo silně cítit alkohol, a to byl také pravděpodobně hlavní důvod jeho bezhlavého útěku před muži zákona. Policisté zajistili zraněnému životní funkce a přivolali rychlou záchrannou službu, které ho ošetřila a převezla s podezřením na lehčí zranění do náchodské nemocnice.
 
Dechovou zkoušku neúspěšnému akrobatovi  vzhledem k druhu jeho zranění policisté provést nemohli, nechali mu tedy v nemocnici odebrat krev, kterou následně odeslali na rozbor pro určení hladiny alkoholu. Kolo havarovaného cyklisty, na kterém vznikla škoda 1.000 korun, policisté prozatím uložili na obvodním oddělení v Hronově, dopravní nehodu dále prošetřují.
 
Por. Mgr. Eva Prachařová
13. 8. 2012 ve 14:00

 

vytisknout  e-mailem