Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý cizinec naboural do rodinného domu

ZLÍNSKO: Nadýchal více než tři promile. 

Ve středu krátce před dvacátou hodinou překvapila majitelku rodinného domu v Nedašově na Zlínsku rána do oplocení jejího rodinného domu. Uviděla, že do oplocení i do domu narazil řidič vozidla Volkswagen Transporter, který se snažil z místa ihned odjet. Tomu ale duchapřítomná žena zabránila a zavolala na linku tísňového volání policie – 158.

Policisté z Valašských Klobouk, kteří byli do pár minut na místě, zjistili, že řidič při zaparkování svoje vozidlo řádně nezabezpečil proti rozjetí, to se rozjelo z kopce a narazilo do oplocení a fasády rodinného domu, kde se zastavilo. Škoda, kterou řidič na oplocení způsobil, je předběžně vyčíslena na deset tisíc korun, na vozidle dosahuje způsobená škoda výše asi pět tisíc korun. Devětatřicetiletý cizinec, který chtěl z vozidlem z místa nehody odjet, k tomu měl pádný důvod. Nadýchal totiž 3,36 promile alkoholu.

Policisté muže zadrželi a převezli k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

30. července 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Nehoda v Nedašově

Nehoda v Nedašově 

Detailní náhled

Nehoda v Nedašově

Nehoda v Nedašově  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem