Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý chodec vešel pod náklaďák

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Alkohol doprovázel několik nehod.  

Jedním z řidičů, kteří byli přistiženi při řízení v opilosti, je i čtyřicetiletý muž, který jel v pátek 24. října ráno Uherským Brodem. Na křižovatce ulic, která není rozlišena dopravním značením, jel osobním opelu rovně a nedal přednost v jízdě zprava přijíždějící octavii. Došlo ke střetu vozidel, ale naštěstí nedošlo ke zranění. U viníka nehody policisté naměřili jedno promile alkoholu a poté mu zadrželi řidičský průkaz.

Další opilý řidič nezpůsobil dopravní nehodu, ale jel v sobotu po poledni svou toyotou Nedakonicemi rychleji, než je povoleno. Po naměření rychlosti 65 km/h, jej dopravní policisté zastavili a v jeho dechu zjistili 0,95 promile alkoholu. I jemu policisté na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a začali projednávat přestupek, za který zákon ukládá pokutu až dvacet tisíc koroun a zákaz řízení až na jeden rok.

Nejvyšší hladinu alkoholu u řidiče naměřili v uplynulém týdnu policisté v Bojkovicích. Krátce po půlnoci na pondělí zastavili osobní seat, za jehož volantem byl dvaadvacetiletý muž. V jeho dechu opakovaně naměřili okolo 1,7 promile alkoholu. Opilý mladý muž samozřejmě přišel o řidičský průkaz a bojkovičtí policisté začali zpracovávat jeho jízdu jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let.

Kauci deset tisíc korun uložili dopravní policisté šestatřicetiletému řidiči octavie, který v neděli před polednem nebezpečně předjížděl opakovaně při průjezdu okolo motorestu Pepčín, při průjezdu u Králova a následně ještě na obchvatu Bánova u křižovatky k Suché Lozi. Řidič takto riskantně předjížděl vozidla, i když neměl rozhled na bezpečné předjetí, což v těch místech jasně stanovuje také dopravní značka zákaz předjíždění. Za nebezpečné předjíždění zákon ukládá pokutu do deseti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

Alkohol naměřili policisté také u šestatřicetiletého chodce, který ve středu odpoledne ve Starém Hrozenkově bezprostředně vstoupil z chodníku do silnice, kde projíždělo nákladní auto. Opilý chodec byl sražen a utrpěl zranění, s nimiž musel být odvezen do nemocnice. Policisté mu v dechu naměřili 1,5 promile alkoholu. Za opileckou chůzi, při níž zavinil dopravní nehodu, zákon ukládá pokutu až dva a půl tisíce korun. Řidič nákladního auta byl střízlivý.

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 24. – 30. 10. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

24. – 30. 10. 2014

17. – 23. 10. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

9

8

Řidič pod vlivem drog

2

2

Překročení maximální rychlosti

91

115

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

7

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

3

8

Telefonování za jízdy

2

13

Špatný technický stav vozidla

11

13

Uložené kauce za přestupek v dopravě

8

4

Chodci

1

2

Cyklisté

2

5


 


 

 

 

 

 

 

 

24. říjen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental


 

vytisknout  e-mailem