Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý byl chodec, cyklista i řidič s pečivem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Cyklista kličkoval po celé silnici.  

V uplynulém týdnu se s alkoholem potýkali nejen řidiči, ale i cyklista a chodec. Nejvyšší hladinu alkoholu naměřila policejní hlídka čtyřiatřicetiletému cyklistovi v pondělí v Bojkovicích v ulici Sušilova. Ve dvě hodiny odpoledne kličkoval po celé silnici a ohrožoval tak bezpečnost silničního provozu. V dechu měl 3,38 promile alkoholu. Muž přiznal, že popíjel už od rána. Kolik toho vypil, si už ale nepamatoval. Za takový přestupek může cyklista dostat pokutu v rozmezí od pětadvaceti do padesáti tisíc korun.

V ten samý den zahlédli bojkovičtí policisté chodce, který v místech, kde se křižují ulice Sušilova a Komenského, přechází vrávoravou chůzí silnici, aniž by použil přechod pro chodce. Podle zákona je totiž chodec povinen užít přechod pro chodce, který se od něj nachází do padesáti metrů. Vrávoravá chůze vypovídala o tom, že je pod vlivem alkoholu. To také potvrdila dechová zkouška, při které se ukázala hodnota 2,52 promile alkoholu. Také tohoto muže čeká pokuta u přestupkové komise.

Zasednout za volant Nissanu pod vlivem alkoholu se nezdráhala šestačtyřicetiletá žena. Policejní hlídka ji zastavila v pondělí večer v Topolné. Žena nadýchala 2,49 promile alkoholu. Nyní je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Ze stejného trestného činu jsou podezřelí i dva muži. Jeden z nich se v sobotu mezi Nivnicí a Korytnou vyboural v zatáčce díky nepřiměřené rychlosti a alkoholu. V dechu měl 1,87 promile alkoholu. Druhý dokonce v opilosti rozvážel pečivo. Strážníci Městské policie tohoto řidiče kontrolovali v pondělí ráno před sedmou hodinou v Uherském Hradišti. Přivolaná policejní hlídka muži naměřila 1,98 promile alkoholu v dechu.

Z přestupku je podezřelá řidička Audi, která v pondělí odpoledne přijela na parkoviště před supermarketem v Uherském Hradišti. Tato žena jela za autem, jehož řidič pouštěl na přechodu pro chodce ženu s dětmi. Spěchající řidička Audi zřejmě nechtěla čekat, až chodci přejdou, proto objela stojící auto zleva. Přitom těsně minula přecházející chodce. Když řidič objetého auta zastavil, šel se dotázat ženy v Audi, co to mělo znamenat. Odpovědi se dočkal, bohužel velmi vulgární.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 11. 10. – 17. 10. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

11. 10. – 17. 10. 2013

4. 10. – 10. 10. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

13

10

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

44

64

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

19

35

Nepoužití bezpečnostních pásů

5

13

Telefonování za jízdy

24

27

Špatný technický stav vozidla

34

24

Uložené kauce za přestupek v dopravě

3

4

18. října 2013, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem