Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Opilý azylant po šestnácté kradl

Brno, Hodonín - cizinci kteří v České republice žádají o mezinárodní ochranu (azyl) se budou chovat slušně když tady chce žít, řekl by si člověk, ale mhohdy bývá poak pravdou... 

Dne 22.8.2009 v 18:00 hodin byl v drogérii DM v nákupním centru Olympia v Brně přistižen ostrahou při krádeži osmadvacetiletý Mongol. Přivolaní policisté inspektorátu cizinecké policie Brno v evidencích zjistili, že tento cizinec je žadatelem o mezinárodní ochranu v České republice a je tedy na našem území legálně. Dále zjistili, že se v minulosti v dalších patnácti případech dopustil přestupků proti majetku tím, že se úmyslně dopouštěl krádeží v obchodních domech a v jednom případě přestupku proti veřejnému pořádku.
 
Ještě tentýž den jsme s ním zahájili správní řízení ve věci vyhoštění z našeho území, nicméně nedokončili, protože byl tak podnapilý, že pokračovat bylo možné až následující den. V neděli tedy policisté vydali rozhodnutí o správním vyhoštění na dobu pěti let. Rozhodnutí je však vykonatelné pouze po zamítavém pravomocném azylovém řízení.
 
Zalíbilo se jí na hodonínsku...
 
Tentýž den pro změnu kolegové z inspektorátu cizinecké policie Hodonín řešili v součinnosti s hodonínskou městskou policií krádež zboží v obchodním domě Lidl v Hodoníně, které se dopustili dva Slováci, osmadvacetiletý muž a dvaadvacetiletá žena.
 
Ani jeden z cizinců u sebe neměli žádný doklad totožnosti, proto byli oba předvedeni na policejní služebnu. Po ověření totožnosti muž odešel s pokutou za přestupek proti majetku, žena je však trestně stíhaná za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, protože má pobyt na našem území od července zakázán právě pro úmyslné porušování právních předpisů tím, že se dopouštěla opakovaných krádeží v obchodních domech na Znojemsku, Zlínsku a Vsetínsku.
 
V souběhu s trestním řízením jsme také zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění z území České republiky a z původních tří let nesmí cizinka na naše území po dobu pěti let.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem