Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý a zfetovaný řidič po havárii usnul v poli

ZLÍNSKO: Vypátral ho policejní pes. 

V pátek pár minut před půlnocí oznámil na linku tísňového volání policie řidič vozidla, že viděl neosvětlenou Škodu Octavii na silnici mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Pár minut nato volal jiný řidič, že Škoda Octavia stojí havarovaná v příkopu před Tlumačovem. Podle jeho slov šel silně podnapilý řidič po silnici směrem do Tlumačova.

Policisté z Otrokovic a dopravní policisté na místě zjistili, že vozidlo bylo havarované na přední část a má poškozenou také pneumatiku. Otrokovičtí policisté začali po řidiči pátrat nejprve v místě jeho bydliště a poté na blízké cyklostezce. Zároveň s nimi začala řidiče hledat také policejní kynoložka se psem Ciranem. A speciálně vycvičený pes zanedlouho slavil úspěch. Pachovou stopu zachytil u průchodu pod kolejemi. Pokračoval dál, po poli, a ve vysoké trávě nalezl spícího muže, u kterého se zastavil. Dechová zkouška u jednatřicetiletého muže z obce na Kroměřížsku ukázala 2,6 promile alkoholu. Test na přítomnost drog byl také pozitivní. Přesné množství alkoholu a drog v těle řidiče určí až krevní testy. Škodu na vozidle policisté předběžně vyčíslili na deset tisíc korun.

Dopravní policisté šetří havárii jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení hrozí řidiči až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

8. srpna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem