Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý a pod vlivem drog ujížděl policejní hlídce

VSETÍNSKO: Hrozí mu až tříleté vězení. 

Téměř tři promile alkoholu v dechu a pozitivní test na marihuanu měl v sobotu odpoledne řidič, který ujížděl policejní hlídce a který nakonec havaroval.  

V sobotu před šestou hodinou večer projížděla hlídka cizinecké policie po silnici I/57 obcí Bystřička. V úrovni u Češkova mlýna je agresivní jízdou předjel řidič ve vozidle subaru. Policisté se ihned vydali za ním a s použitím majáků a světelného nápisu STOP ho chtěli zastavit. Řidič nereagoval, naopak začal zrychlovat a odbočil ze silnice první třídy do obce Bystřička. Asi po půl kilometru odbočil na lesní silnici, kde po asi kilometru nezvládl vlivem podnapilosti řízení, dostal smyk, vjel do příkopu, odkud bylo vozidlo odhozeno zpět na komunikaci a zůstalo převrácené na levém boku. Řidič na výzvu policistů vylezl z vozidla, načež mu policisté nasadili pouta a zajistili ho. Při nehodě utrpěl lehké poranění, které mu ošetřili zdravotníci rychlé záchranné služby. Policisté zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého muže z Bystřičky. Při dechové zkoušce na alkohol mu naměřili 2,74 promile. I test na drogy měl pozitivní, konkrétně na marihuanu. Přivolaní dopravní policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

30. listopadu 2020, mjr. Mgr. Lenka Javorková

Odkazy do noveho okna

Havárie Bystřička1

Havárie Bystřička1 

Detailní náhled

Havárie Bystřička

Havárie Bystřička 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem