Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilý 64letý muž se pokusil o znásilnění

Opilý 64letý muž se pokusil o znásilnění
Dne 4.9.2008 policejní komisař zahájil trestní stíhání 64letého muže pro trestný čin znásilnění. Toho se měl dopustit tím, že dne 3.9.2008 v Horním Benešově na Mírovém náměstí v ubytovně uchopil ze zadu okolo pasu 52letou ženu v době, kdy procházela kolem jeho pokoje. Slovně po ní požadoval soulož, i když poškozená odporovala. Na pokoji ji neustále držel jednou rukou a druhou uzamkl dveře. Ženu povalil na postel a opakovaně se pokoušel o soulož. Ta ho odmítala, až se jí podařilo muže odkopnout. Vyběhla z pokoje na společnou chodbu ubytovny. Násilníkem již pronásledována nebyla. Následně byl muž fyzicky napaden a převezen k ošetření. Policisté provedli orientační dechovou zkoušku, kdy obviněnému naměřili 2,50 promile alkoholu a poškozené 2,70 promile alkoholu. Po ošetření byl umístěn na záchytnou stanici k vystřízlivění a poté umístěn do policejní cely. Případ je stále ve stavu vyšetřování. 
 
 
Volně pověšenými klíči si odemkl kůlnu a odcizil sekačku
V Krnově na ulici Ježnická v době od 27.8. do 4.9.2008 neznámý pachatel vypáčil visací zámek zadní brány k domu a vnikl na zahradu. Na dřevěném sloupku pergoly krbu nalezl volně pověšené klíče. Ty vzal a použil je k odemčení dveří zděné kůlny. Odtud odcizil benzínovou sekačku. Svým činem tak způsobil 41leté majitelce škodu ve výši 15 tisíc Kč.
 
 
Vloupání do pošty v Sosnové
V době od 3.9. do 4.9.2008 v Sosnové doposud neznámý pachatel odjistil mechanismus dvou visacích zámků mříží okna České pošty. Mříž otevřel i s oknem a vnikl dovnitř. Vypáčil zásuvku přepážkového stolu a zde odcizil bankovky v celkové výši 25 600 Kč. Dále poškodil mechanismus číselného kódu trezoru, který demontoval a odstřihl od připojeného vedení. Vypáčil nadstavec trezoru. Ze skříní, zásuvek, regálu a nadstavce trezoru vyházel na podlahu různé tiskopisy a pracovní pomůcky. Poškozením věcí vznikla škoda 23 200 Kč. Policisté na místě zajistili stopy, které budou předmětem dalšího šetření. Celková způsobená škoda činí 48 800 Kč.
 
 
Pachatel poškodil interiér vozidla a způsobil tak škodu za 300 tisíc Kč
Bruntálští policisté šetří případ ze dne 4.9.2008, kdy mezi obcí Valšov a Nová Pláň u Slezské Harty došlo k poškození interiéru vozidla BMW řady 7. Neznámý pachatel využil nepřítomnosti 34letého majitele vozu a vylomil a rozbil plastový kryt i s vnitřní částí zpětného zrcátka. Dále poškodil skleněnou výplň zadního skla za spolujezdcem. Překonal ochrannou fólii a po vniknutí do vozidla rozřezal zadní kožená sedadla i s opěrkami hlavy. Také poškodil obložení střechy vozidla, prořezal kožené čalounění předního sedadla spolujezdce. Vytvořil rýhy v kůži na sedadle řidiče a v dřevěném obložení kolem řadící páky. Poškodil displej zabudovaného telefonu, rozbil obrazovku DVD. Televizi, CD přehrávač a počítač na přístrojové desce poškodil vrypem na několika místech. Kožené čalounění kolem volantu rozřezal. Svým jednáním tak způsobil škodu, která byla předběžně stanovena na 300 tisíc Kč.
 
 
Pod vlivem alkoholu vjel do příkopu
Ve čtvrtek 4.9.2008 v 18:15 hodin došlo k havárii osobního vozidla v Krnově na ulici Městská. K nehodě došlo tak, že 35letý řidič vozidla Škoda Octavia po projetí křižovatkou na rovném úseku nezvládl řízení a sjel za levý okraj komunikace do příkopu. Následně došlo ke střetu levého předního rohu vozidla se zvýšeným okrajem příkopu. Policisté provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol při které řidiči naměřili 2,64 promile. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 5 tisíc Kč.
 
 
Dva případy, kdy byli muži odvezeni na protialkoholickou stanici se staly v Krnově
Policisté z Krnova se zabývali ve středu 3.9.2008 hned dvěmi opilými muži, kteří byli následně odvezeni na protialkoholickou záchytnou stanici v Opavě.
 
V prvním případě opilý 22letý muž na ulici Albrechtická v parku fyzicky napadl dosud neznámého muže tak, že jej kopal do těla a hlavy. Podezřelý se choval po celou dobu zajištění agresivně. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2,03 promile alkoholu.
 
Druhý případ se stal na stejném místě v parku, kdy 32letý muž v opilosti svým hlasitým projevem budil veřejné pohoršení. Z důvodné obavy, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat byl policisty zajištěn. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 2,76 promile alkoholu.
 
 
 
 
 
 
vrchní asistent pprap. Munclingerová Pavla
 

vytisknout  e-mailem