Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilí usedají za volant i na kolo

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dva dny po sobě řídil notně opilý. 

Velmi nezodpovědně se zachoval pětatřicetiletý muž z uherskohradišťska, který po propité noci usedl v pátek ráno 30. srpna za volant Octavie. Mezi Nedakonicemi a Boršicemi u Buchlovic nezvládl řízení, v zatáčce vyjel ze silnice a havaroval do příkopu. Z toho po chvíli vyjel a najel do protějšího příkopu. Poté se mu podařilo i z tohoto vyjet a pokračovat dál v jízdě. Cílem jeho “opilecké“ cesty byla návštěva policie v Buchlovicích, kam se měl dostavit z důvodu řešení jízdy pod vlivem alkoholu ze čtvrtka 29. srpna. Tehdy nadýchal 2,92 promile alkoholu. Nyní mu v dechu policisté naměřili 2,02 promile alkoholu. Při jeho neuvážených jízdách se naštěstí nikomu nic nestalo. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz. Ten zřejmě dlouho neuvidí, protože je podezřelý z trestného činu řízení pod vlivem návykové látky. Podle zákona mu hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Dalším hříšníkem za volantem byla jednatřicetiletá žena. Tu zastavila hlídka Městské policie v sobotu dvě minuty po půlnoci v Uherském Hradišti. Při dechové zkoušce jí strážníci naměřili 1,03 promile alkoholu. Po deseti minutách přivolaná policejní hlídka naměřila ženě 1,26 promile alkoholu. Ta popírala jakékoliv požití alkoholu. Údajně prý vypila jen dvě deci kofoly. Policisté ženu převezli do Uherskohradišťské nemocnice k odběru krve. I jí hrozí trest odnětí svobody v podobě jednoho roku a zákaz řízení.

Ne málo toho před jízdou na kole vypil třiačtyřicetiletý muž, kterého policisté zastavili v Uherském Brodu v ulici Močidla. Dechová zkouška prokázala hodnotu 1,91 promile alkoholu. Pokud je cyklista pod vlivem alkoholu, dopouští se přestupku, za který mu hrozí pokuta od dvaceti pěti tisíc až do padesáti tisíc korun.

Přestupkovému řízení se nevyhne mladík, který si vyjel v neděli v noci na vyjížďku po Mistřicích na vlastnoručně vyrobeném motocyklu, bez registračních značek a bez příslušného řidičského oprávnění. I jeho čeká pokuta.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 30. 8. – 5. 9. 2013



 

30. 8. – 5. 9. 2013

23. 8. – 29. 8. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

5

6

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

26

72

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

11

13

Nepoužití bezpečnostních pásů

2

7

Telefonování za jízdy

32

18

Špatný technický stav vozidla

17

6

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1


6. září 2013, nprap. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem