Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opili se, přesto usedli za volant

ZLÍNSKO: Jeden z nich havaroval. 

Hned dva řidiči s více než dvěma promile alkoholu v organismu projížděli v neděli nad ránem Luhačovicemi. Jednoho z nich zastavili policisté, druhého travnatý svah, do kterého s vozidlem narazil. Měl štěstí. Z hrozivě vpadající havárie vyvázl pouze s lehkým zraněním.

Policisty z Luhačovic upoutala v neděli krátce po půl páté ráno nekoordinovaná jízda řidiče osobního vozidla Škoda Fabia, které projíždělo Luhačovicemi. Když policisté řidiče zastavili, tušili, že před jízdou zřejmě požil alkohol. Opakovaná dechová zkouška, kdy displej přístroje vykazoval hodnotu vyšší, než dvě promile, potvrdila, že se nemýlili.

V době, kdy se policisté věnovali sedmatřicetiletému podnapilému řidiči, kterému zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu, havarovalo mezi obcemi Luhačovice a Biskupice osobní vozidlo, jehož řidič byl také pod vlivem alkoholu. Hodnota, kterou nadýchal, byla vyšší než dvě promile. Muž jel z Luhačovic směrem na Biskupice, nezvládl řízení, přejel do protisměru, kde narazil do sloupku a do svahu. Poté se vozidlo zřejmě několikrát převrátilo. Řidič zůstal zaklíněný ve vozidle, odkud ho vyprostili hasiči. Záchranáři ho převezli s lehkým zraněním do nemocnice. Škoda na vozidle Volkswagen Passat se vyšplhala na sto tisíc korun. Policisté třiadvacetiletému muži zadrželi řidičský průkaz i osvědčení o registraci vozidla.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí v případě odsouzení sedmatřicetiletému řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, třiadvacetiletému řidiči trest odnětí svobody až na tři roky.

4. března 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Havárie u Biskupic

Havárie u Biskupic 

Detailní náhled

Havárie u Biskupic 2

Havárie u Biskupic 2 

Detailní náhled

Havárie u Biskupic 3

Havárie u Biskupic 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem