Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilí na kole i za volantem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilé ženě zakázali další jízdu, přesto znovu usedla za volant. 

Během víkendu řešili policisté několik případů, ve kterých měli hlavní roli opilí řidiči. Ti usedali v podroušeném stavu nejen za volant, ale i za řídítka.

V sobotu 22. srpna krátce po půlnoci projížděla Uherským Hradištěm jednašedesátiletá řidička Nissanu. Policisté ji zastavili v ulici Stará Tenice a vyzvali ji, aby se podrobila dechové zkoušce. To žena razantně odmítla. Nechtěla s nimi jakkoliv spolupracovat a neustále se snažila z místa odejít. V tom jí ale hlídka zabránila a žena skončila na policejní služebně, kde jí v dechu naměřili 1,73 promile alkoholu. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Žena si se zákazem zřejmě nedělala těžkou hlavu. Policisté ji totiž asi po hodině zastavili opět za volantem Nissanu. Nyní jí hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

V ten samý den v odpoledních hodinách nezvládla jízdu na kole mladá žena. Ta v podroušeném stavu projížděla Vlčnovem a ve chvíli, kdy míjela zaparkovanou Toyotu, nezvládla řízení. Cyklistka ztratila rovnováhu, narazila do auta a poté spadla na silnici. Přivolaní policisté jí v dechu naměřili 2,12 promile alkoholu. Škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na padesát pět tisíc korun. Ženě za její alkoholovou jízdu hrozí 25 až 50 tisíc korun pokuta. Navíc ji zřejmě čeká podíl na uhrazení vzniklé škody.

Stráním v noci projížděl jednapadesátiletý řidič dodávky. I jemu hlídka zadržela řidičský průkaz poté, co nadýchal 2,71 promile alkoholu. S naměřenou hodnotou muž souhlasil a k pití alkoholu se přiznal.

K pití se přiznal i šestačtyřicetiletý řidič VW. Toho policisté zastavili v neděli ráno v Uherském Brodě. Poté nadýchal 1,67 promile alkoholu.

Opilý a bez řidičského průkazu si v neděli v noci vyjel v Toyotě pětatřicetiletý muž. Svou opileckou jízdou z Ostrožské Nové Vsi až do Uherského Hradiště ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Policisté mu v dechu naměřili 2,51 promile alkoholu a z dostupné evidence zjistili, že má až do konce srpna 2016 vysloven zákaz řízení. Nyní mu hrozí až dvouleté vězení.

24. srpna 2015, por. Bc. Milena Šabatová


 

vytisknout  e-mailem