Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilí mladíci demolovali zařízení vlaku

VSETÍNSKO: Jsou podezřelí z výtržnictví a poškození cizí věci. 

Dva silně opilí mladíci rozbili ve vlaku dvoje dveře a okno v kupé. Po zastavení vlaku ve Vsetíně utekli do centra města. Jednoho z nich se podařilo ve městě zadržet, druhý utekl, ovšem víme, kdo to je. Výtržníky jsme s městskými strážníky dopadli díky výborné spolupráci občanů s policií.
 
V pátek kolem půl jedenácté večer přijal operační důstojník na lince 158 oznámení od cestujících, že ve vlaku, který jede z Prahy a za pár minut zastaví ve Vsetíně, řádí dva silně podnapilí mladíci. Výtržníci byli podle několika svědků velmi hluční, měli na pasažéry pokřikovat vulgární výrazy a dále rozbít několik skleněných výplní v posledních dvou vagónech vlaku. Na vsetínské vlakové nádraží vyjeli dvě policejní hlídky a vyrozuměna byla i městská policie. Kolegové zjistili od svědků ve vlaku popis výtržníků a začali je hledat. Dva utíkající mladíky spatřil po chvíli jeden z cestujících u nedalekého autobusového nádraží, informaci předal policejní hlídce, která se ihned vydala za nimi. Výtržníci začali před policisty utíkat směrem do centra města, po chvíli se rozdělili. Strážníci městské policie, kteří zrovna pátrali po vandalech poblíž parku, spatřili mladíka, jak utíká přímo do městského parku. Mladík odpovídal popisu výtržníka, proto ho strážníci dostihli a zkontrolovali. Svědci z vlaku později potvrdili, že je to skutečně jeden z opilců, který vlak demoloval. Mladý muž samozřejmě vše popíral, říkal, že vlakem vůbec nejel, že nic neudělal. S policií nespolupracoval, proto bylo nutné použít donucovací prostředky, muže spoutat a odvézt na policejní služebnu. Tam se mladý muž podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní (2,46 promile).
 
Třiadvacetiletý Vsetíňan strávil noc v policejní cele, kde zřejmě o svém chování přemýšlel. Při ranním výslechu se totiž policistům k ničení vlaku přiznal. Ovšem proč tak s kamarádem jednal, nedokázal vysvětlit. On i jeho stejně starý kamarád ze Vsetína, kterého jsme předvolali  k výslechu, je podezřelý hned ze dvou trestných činů: výtržnictví a poškození cizí věci. Podle trestního zákona hrozí mužům za zmíněné trestné činy až dvouletý trest odnětí svobody. Škoda prozatím vyčíslena nebyla. Při dokumentování jednání výtržníků policisté zjistili, že mladíci rozbili okno v kupé, dále skleněnou výplň dveří do kupé a sklo na dveřích v chodbě.
 
Ustanovit výtržníky se podařilo díky výborné spolupráci občanů s policií, kterým nebylo jednání vandalů lhostejné. Totiž většina výsledků policejní práce je závislá právě na dobré spolupráci s veřejností.
  
14. října 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
  
Odkazy do noveho okna

pohled do kupé

pohled do kupé  

Detailní náhled

poškozený vlak

poškozený vlak 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem