Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilí a bez papírů

LITOMĚŘICKO – Neukáznění řidiči na silnicích; Internetový podvodník; Poškozené vozidlo. 

V nočních hodinách byl v centru Litoměřic zastaven a kontrolován šestadvacetiletý řidič vozidla značky Škoda. Mladý muž usedl za volant vozidla i přesto, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Ještě téhož dne mu bylo sděleno podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a podle trestního zákoníku mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 V uplynulých dnech byl na Roudnicku kontrolován pětatřicetiletý řidič motorového vozidla značky Ford. Dechová zkouška u tohoto řidiče vykazovala hodnoty přesahující 1,5 promile alkoholu v dechu, kdy ve stavu vylučující způsobilost, řídil vozidlo a mohl ohrozit život nebo zdraví osob nebo způsobit značnou škodu na majetku. Další jízda mu byla zakázána a ještě téhož dne mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Internetový podvodník

Neznámá osoba nabízela prostřednictvím internetové inzerce k prodeji mobilní telefon. Na inzerát zareagoval mladý muž z Litoměřic, který neváhal a zaslal údajnému prodejci zálohu 6 200 korun. Na telefon však čekal marně a nedočkal se ani navrácení svých peněz. Navíc s ním přestal neznámý prodejce komunikovat, a proto se poškozený obrátil na policii. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Poškozené vozidlo

Litoměřičtí policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v ulici Nezvalova poškodil vozidlo. Majitel nechal automobil zaparkovaný na ulici. Když druhý den ráno přišel, čekalo na něj nemilé překvapení. Kdosi na laku karoserie vyryl nezjištěným předmětem rýhy. Na opravu bude muset majitel vydat nejméně 15 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.

Litoměřice, 5. 6. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem