Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilého řidiče zadrželi na místě

BRNO VENKOV: Na kličkujícího šoféra upozornil oznamovatel. Se svědky jej zdržel a pak označili policistům. 

Podivné počínání řidiče osobního automobilu Škoda na silnici mezi Senticemi a Veverskou Bítýškou, kdy šofér kličkoval po vozovce a často jel i v protisměru, se o víkendu po poledni nepozdávalo odpovědnému oznamovateli. Když řidič ve Veverské Bítýšce nepokračoval v jízdě, tak jej přivolané hlídce i s dalšími svědky zdržel a označil. Policisty vůbec nepřekvapil výsledek dechové zkoušky. Přístroj ukázal 3,12 promile. Šestatřicetiletý muž přiznal, že vozidlo řídil a před jízdou vypil nejméně šest jedenáctek. Hlídka mu na místě zadržela řidičský průkaz. Muž musí nyní počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nemálo vypitého alkoholu stojí za dvojicí víkendových nehod cizinců. V sobotu v podvečer vjel dvaadvacetiletý řidič osobního automobilu Škoda poblíž obce Deblín do příkopu, kde narazil do lávky na mostku a následně vozidlo skončilo v potoce. O příčině nehody, při níž se naštěstí nezranil ani žádný ze tří spolujedoucích zahraničních stavebních dělníků, měli policisté prakticky okamžitě po příjezdu jasno. Šofér nadýchal 1,4 promile. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a jeho protiprávní jednání řeší ve zkráceném přípravném řízení se zadržením. Dnes do večera by tedy měl soudce rozhodnout o výši trestu.

Těžkým zranění dvojice jejich krajanů skončila tři hodiny po sobotní půlnoci nehoda osobního automobilu Škoda Fabia poblíž Valtic. Dvaatřicetiletý cizinec tam nezvládl řízení a narazil do stromu. Dechová zkouška byla rovněž pozitivní. Přístroj ukázal hodnotu přes dvě promile. I tento muž musí počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bohumil Malášek, 24. ledna 2022

Odkazy do noveho okna

Deblín_4

Deblín_4 

Detailní náhled

Deblín_3

Deblín_3 

Detailní náhled

deblín_2

deblín_2 

Detailní náhled

deblín_1

deblín_1 

Detailní náhled

Valtice_2

Valtice_2 

Detailní náhled

Valtice_1

Valtice_1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem