Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilého řidiče přemohl spánek

LOUNSKO - Vzbudila ho policejní hlídka; Policisté pátrají po pachateli vloupání. 

Na linku 158 se na podzim v ranních hodinách obrátil obyvatel obce na Lounsku s tím, že u vjezdových vrat k jeho pozemku je nastartované vozidlo s rozsvícenými světly, uvnitř kterého spí muž. Policisté vyslaní na místo řidiče vzbudili. Muž se po probuzení hlídce omluvil a začal popojíždět. Policisté ho vyzvali, aby okamžitě zastavil, což dotyčný udělal a auto odstavil u krajnice. Při následné kontrole hlídka z řidiče cítila zápach alkoholu a provedla s ním dechové zkoušky. Ty jejich podezření potvrdily, když ukázaly hodnoty kolem 1,4 promile. Šestačtyřicetiletý muž přiznal, že večer předtím popíjel v hospodě v blízké obci, kde bydlí, pivo, a během noci pak nasedl do auta a přejel do sousední vesnice. Tam vozidlo odstavil a usnul.

Dotyčný nyní čelí trestnímu stíhání pro spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. U soudu mu za jeho spáchání hrozí odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Policisté pátrají po pachateli vloupání

Podbořanští policisté prověřují vloupání do garáže, k němuž došlo na okraji Podbořan koncem ledna. Zatím neznámý pachatel měl z garáže, která je součástí rodinného domu, odcizit moped a sekačku na trávu. Celkově tím měl způsobit majitelům více než dvacetitisícovou škodu. Policisté po pachateli pátrají, v případě dopadení a usvědčení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 9. února 2022

vytisknout  e-mailem