Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opileckou jízdu zakončil nárazem do šachty

CHOMUTOVSKO - Nadýchal přes dvě promile; Na kraji lesa našli protitankovou minu. 

Usednout za volant pod vlivem alkoholu se nevyplatilo 53letému řidiči z Chomutova. Ve druhé polovině září projížděl v odpoledních hodinách sídlištěm Kamenná, když kvůli opilosti nezvládl řízení a najel na vyvýšené betonové obrubníky, následně přejel přes okrasné keře a s vozidlem spadl na komunikaci u budovy Sociálního centra Kamínek. Tam jeho jízda skončila nárazem přední části vozidla do betonové větrací šachty. Nehoda se obešla bez zranění, na vozidle však podle předběžného odhadu vznikla škoda přesahující 40 tisíc korun, na dalších několik tisíc byla odhadnuta škoda na větrací šachtě.

Dechové zkoušky provedené s řidičem vozidla ukázaly hodnoty přesahující dvě promile alkoholu. Lustrací v evidenci řidičů bylo navíc zjištěno, že dotyčný nevlastní řidičské oprávnění.

Muž je v důsledku svého jednání podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. U soudu mu v případě uznání viny hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Na kraji lesa našli protitankovou minu

V závěru září byla hlídka chomutovských policistů vyslána k obci Nová Ves nedaleko Křimovské přehrady. Důvodem byl nález předmětu připomínajícího munici. Železný předmět našel na okraji lesa 35letý muž se svým o rok starším kamarádem. Muži se zachovali správně, s předmětem nemanipulovali a nález oznámili na linku 158.

Policisté místo zajistili a přivolali pyrotechnika. Podle něj se jednalo o protitankovou minu, kterou zajistil a odvezl k likvidaci.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 4. října 2021

Odkazy do noveho okna

nalezená munice

nalezená munice 

Detailní náhled

nalezená munice

nalezená munice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem