Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Opilec zneužíval tísňovou linku

BRNO: Několikrát se pokusil policistu kousnout do ruky 

Nelehkou práci měla hlídka, která během sobotní noci vyjížděla hned dvakrát k osmatřicetiletému muži do Líšně. Oznamovatel opakovaně telefonoval na tísňovou linku 158 se zmatenými zprávami. Policisté na místě zjistili, že muž je značně posilněn alkoholem, kdy při dechové zkoušce přístroj ukázal hodnotu 2,47 promile. Hlídce tvrdil, že ví, kde se v Brně vaří drogy. Konkrétnější informace ovšem sdělit odmítal. Policisté muže poučili, aby se s případnými poznatky o páchání trestné činnosti obrátil na policii v době, kdy bude střízlivý a současně ho upozornili, aby dále bezdůvodně neblokoval tísňovou linku.

Neuplynula ani hodina a muž znovu kontaktoval policisty na operačním středisku s tím, že požaduje na místo hlídku, protože je ohrožen na životě. Muži v uniformách se opět dostavili na místo, ovšem s opilcem měli tentokrát daleko těžší práci. Pán se začal chovat agresivně a v bytě kopal do věcí, hodil telefonem o stěnu, hlídce vulgárně nadával a celkově působil velice labilně. Policisté se proto rozhodli, že nejbezpečnější pro všechny bude osobu převést k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Agresivita se u muže stupňovala a hlídka byla nucena použít donucovací prostředky. Ani v poutech se však nezklidnil a ve služebním vozidle se pokusil loktem rozbít okno. Velký rozruch agresor způsobil i ve zdravotnickém zařízení, kde se snažil hlavou udeřit jednoho z policistů do obličeje a druhého chtěl několikrát kousnout do ruky. Na policejní služebně se muži podařilo poškodit i vstupní dveře do budovy.

Zbytek noci muž nakonec strávil v nepřívětivém prostředí policejní cely. Svým nevhodným chováním se dopustil hned několika přestupků, za které si patrně vyslouží poměrně tučnou pokutu.

Zvukový záznam:tísňová linka2410.mp3

por. Andrea Straková, 24. října 2012

vytisknout  e-mailem