Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilec útočil tyčí

V pátek, krátce před půlnocí byla hlídka kaplických policistů přivolána do Skoronic k výtržnosti 36letého muže. (Hlasová schránka 974 232 116) 

            Agresivní podnapilý muž rozbíjel dvoumetrovou kovovou tyčí okna, dveře a reklamní cedule baru, a to za přítomnosti hostů a zaměstnanců baru.
            Po příjezdu hlídky kaplických policistů na místo nereagoval muž na výzvu o ukončení protiprávního jednání, naopak dvakrát udeřil tyčí do vstupních dveří baru a do přední kapoty zde zaparkovaného auta. Následně zaútočil proti zakročující hlídce PČR, kdy se dvakrát pokusil zasáhnout tyčí do hlavy policistu, což se mu však naštěstí nepodařilo. Při dalším rozmachu vlivem opilosti zavrávoral, čehož jeden ze zasahujících policistů využil a tyč muži odebral. Poté byly muži nasazeny pouta.
            Podezřelý byl na základě souhlasu státního zástupce zadržen a z důvodu agresivity a opilosti (2.08 promile v dechu) byl převezen do Protialkoholní záchytné stanice do Českých Budějovic.
             V sobotu byl podezřelý muž vyzvednut z Protialkoholní záchytné stanice, převezen na Obvodní oddělení PČR Kaplice a zde byl vyslechnut.
            Případ, který je šetřen jako trestné činy výtržnictví, útok na veřejného činitele a poškozování cizí věci bude nyní předán kriminalistům. Škoda způsobená řáděním tohoto výtečníka byla vyčíslena na částku 38.000 Kč.
nprap. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem