Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilec propichoval pneumatiky

TEPLICKO - Vandal poškodil 16 aut; Zloděj čističe dopaden; Zmizely vánoční stromky. 

Opilec propichoval pneumatiky

     Vyšetřovatel v uplynulých dnech obvinil z přečinu poškození cizí věci 36letého muže, který před dvěma týdny propíchal pneumatiky u šestnácti aut. Po cestě z Novosedlic do Teplic si vybíjel vztek kvůli osobním problémům tím, že nožem (foto zde) propichoval pneumatiky u zaparkovaných vozidel, majitelům způsobil celkovou škodu téměř dvacet tisíc korun.

     Podezřelého muže si povšimla svědkyně, která zavolala policisty, ti pachatele chvíli po činu zadrželi, při dechové zkoušce mu naměřili 2,28 promile alkoholu v dechu. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí maximálně roční pobyt za mřížemi.

Zloděj čističe dopaden

     Policisté z obvodního oddělení v Krupce objasnili případ krádeže, ke kterému došlo před několika dny. Majitel rodinného domu oznámil, že mu neznámý pachatel ukradl ze zahrady vysokotlaký multifunkční čistič ploch v hodnotě deset tisíc korun. Včera policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody 32letému recidivistovi, který se k odcizení přístroje přiznal. V minulosti třikrát podmíněně odsouzený zloděj je vyšetřován na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Zmizely vánoční stromky

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do areálu zahradnictví. Přestřihl drátěný plot a vnikl na pozemek, kde odcizil čtyři vánoční stromky v květináčích, celková škoda byla vyčíslena na 2700 korun. V případě dopadení hrozí lapkovi trestní stíhání a až dvouleté vězení.

22. listopadu 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem