Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Opilci zaměstnávali policisty

PELHŘIMOVSKO: Dopouštěli se přestupků a ohrožovali své zdraví 

O víkendu řešili policisté na Pelhřimovsku několik případů, kdy se osoby pod vlivem alkoholu dopouštěly protiprávního jednání, případně ohrožovaly své zdraví.
 
V sobotu kolem půl osmé večer vyjížděli policisté k oznámení do obce Popelištná. Devatenáctiletý mladík se v chatové kolonii přivedl do podnapilého stavu a poté úmyslně rozbil skleněné výplně u šesti oken rekreační chaty. Přitom se poranil na rukou. Při dechové zkoušce na alkohol nadýchal 1,74 promile. Zranění mu ošetřil přivolaný lékař, který rozhodl o jeho převozu na protialkoholní záchytnou stanici. Majitel chaty vyčíslil škodu na nejméně pět set korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Včera po jednadvacáté hodině přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o poškození zaparkovaného automobilu v Cholossiově ulici v Pelhřimově. Policisté ihned vyjeli na místo a zjistili, že třiadvacetiletý muž, který byl v silně podnapilém stavu, ulomil zrcátko zaparkovaného vozidla. Majiteli tím způsobil škodu za tisíc korun. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku na alkohol, při které nadýchal 2,36 promile. Protože nebyl schopen ani samostatné chůze, neustále vrávoral a padal na zem, policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Muž je podezřelý z přestupku proti majetku, hrozí mu až patnáctitisícová pokuta.
 
V neděli krátce před sedmnáctou hodinou přijali policisté oznámení o ženě, která v silné opilosti leží v parku ve Lnářské ulici v Humpolci. Policisté na místě zjistili, že se jedná o třiašedesátiletou ženu, která je tak opilá, že není schopna ani chůze, ani jakékoli komunikace. Navíc nebyla schopna se podrobit dechové zkoušce na alkohol. Protože ve svém stavu ohrožovala svůj život a zdraví, policisté ji zajistili a převezli na záchytku.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
30. prosince 2013
 

vytisknout  e-mailem