Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilci za volantem

TRUTNOVSKO - Zřejmě soudy neberou vážně! 

Trutnovští policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu dnes krátce po půlnoci odhalili 31letého řidiče pod vlivem drog a navíc v zákazu řízení. Řidiče policejní hlídka kontrolovala v ulici Na břehu  v Trutnově.
Protiprávní jednání jsme zadokumentovali pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí jeden rok vězení a přestupek, jízdu pod vlivem drog, oznámíme správnímu orgánu k projednání – pokuta až do 50 tisíc korun.

Hlídka policistů z dálničního oddělení z Jaroměře včera po 13. hodině v Suchovršicích kontrolovala 43letého řidiče vozidla Pegueot, který nadýchal 1,90 promile alkoholu. Policisté dále lustrací zjistili, že byl již za jízdu pod vlivem alkoholu soudem potrestán a to k trestu zákazu řízení motorových vozidel na 2 roky. V příštích dnech mu policisté ze zkráceném přípravném řízení sdělí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
10. 12. 2021, 9:35

vytisknout  e-mailem