Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilci na silnicích

Víkend na Rychnovsku 

I další květnový víkend se na silnice Rychnovska vypravili piráti silnic, kteří se před usednutím za volant museli posilnit alkoholem.

Prvního nezodpovědného řidiče zadržela hlídka policistů Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí v pátek třináctého ve 20:30 přímo ve městě. U třiačtyřicetiletého muže z Týniště nad Orlicí dechová zkouška prokázala 2,01 promile alkoholu v dechu. Opilci muži zákona zadrželi řidičský průkaz a eskortovali jej k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Muž se bude zodpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotních ranních hodinách policisté stejného obvodního oddělení zadrželi dalšího "odvážlivce", který za volant usedl po předchozím požití alkoholu. Šestadvacetiletý muž z Rychnovska řídil mezi obcemi Borohrádek a Čestice renault i přesto, že při dechové zkoušce mu měřící přístroj Dräger naměřil 1,63 promile alkoholu v dechu. U mladíka hlídka navíc zjistila, že řidičské oprávnění vůbec nevlastní a rozhodnutím Městského úřadu v Rychnově nad Kněžnou má až do podzimu příštího roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Muž je proto podezřelý nejen z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale i z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Pod vlivem alkoholu se na komunikaci mezi obcemi Očelice a Přepychy vypravil v sobotu v devět hodin ráno i šedesátiletý cyklista. Jeho jízda na Favoritu ovšem skončila předčasně pádem na vozovku, při kterém se lehce zranil. Dříve, než ho posádka Rychlé lékařské pomoci převezla na vyšetření do rychnovské nemocnice, i on si dýchl do Drägeru a hodnota dechové zkoušky poskočila až na cifru 3,24 !

Po vedlejší komunikaci mezi obcemi Velká Ledská - Častolovice se v sobotu těsně před půlnocí pohyboval řidič nákladního vozu zn. Citröen Jumper. I jeho jízda skončila předčasně, a to nárazem do kamenného tarasu. Díky nepřizpůsobení rychlosti, stavu komunikace a svým schopnostem levotočivou zatáčku nezvládl a s vozidlem se řítil vpravo na chodník. Hlídka dopravních policistů u jednadvacetiletého mladíka z Kostelecka naměřila 2,64 promile alkoholu v dechu. Kromě podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si mladík odvezl i záznam o škodě, která přesáhla 30.000 korun.

Štěstí v neštěstí měli obyvatelé jednoho domu na trase mezi obcemi Čestice a Borohrádek. Řidič nákladního vozidla Renault s návěsem v sobotu nad ránem v 02:30 se s dosud nejasných příčin plně nevěnoval řízení, vjel na pravou krajnici mimo komunikaci, kde narazil do oplocení domu, vjel na zahrádku, narazil do obvodové zdi budovy a po nárazu vletěl zpět na vozovku. Tam se tahač převrátil na bok a kabina se utrhla. Dvaatřicetiletý cizinec byl s lehkým zraněním převezen na Emergency do Hradce Králové. Vzhledem k jeho zranění nebyla dechová zkouška na místě provedena. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 1 170.000 korun, událost policisté i nadále vyšetřují. 

por. Mgr. Alena Kacálková
16. května 2011

Odkazy do noveho okna

DN kamionu

DN kamionu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 14.5.2011

Dopravní nehoda 14.5.2011 

Detailní náhled

Dopravní nehoda kamionu

Dopravní nehoda kamionu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda kamionu

Dopravní nehoda kamionu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda kamionu

Dopravní nehoda kamionu 

Detailní náhled

Rychnovsko

Čestice - Borohrádek 14.5.2011 

Detailní náhled

Rychnovsko

14.5.2011 

Detailní náhled

Rychnovsko

14.5.2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem