Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilá žena zneužila tísňovou linku, hrozí jí vysoká pokuta

VSETÍNSKO: Chtěla, aby jí policisté poradili, jestli se má rozejít s přítelem či ne.  

V protialkoholní záchytné stanici skončila včera brzy ráno dvaadvacetiletá dívka ze Vsetína, která v silně podnapilém stavu opakovaně oznamovala na linku 158 nepravdivé napadání svým přítelem. Za zneužití linky tísňového volání jí hrozí tučná pokuta.
 
Poprvé zavolala na linku 158 mladá žena v neděli o tři čtvrtě na jedenáct večer. Uvedla, že má problémy se svým přítelem. Policisté vyjeli do bytu na jednom vsetínském sídlišti, kde mělo k narušování občanského soužití docházet a tam se zeptali mladé oznamovatelky, jaký má s přítelem problém, proč vlastně na linku policie volala. Ta v silně podnapilém stavu konstatovala, že jí přítel nijak neubližuje, ale že ona neví, co má dělat. Neví, jestli se má s přítelem rozejít nebo s ním zůstat. Kolegové jí řekli, že tuto záležitost si musí vyřešit sama a nejlépe za střízliva. Mladá žena měla v dechu 2,52 promile a její osmatřicetiletý přítel 1,77 promile. Policisté z bytu odjeli. O čtvrt na jednu v noci volala opilá žena na linku 158 znovu. Opět uváděla, že má problémy s přítelem. Jelikož policisté nesmí žádné oznámení podcenit, znovu vyjeli na místo. Situace byla naprosto stejná jako v prvním případě. Hlídka policistů ženu poučila, že pokud bude volat se stejným problémem na linku 158 znovu, může se jednat o zneužití tísňové linky a tím pádem o přestupek podle zákona o elektronických komunikacích. Žena si nedala říct a během hodiny zavolala na linku s totožným problémem ještě čtyřikrát. To už policistům došla trpělivost a o půl druhé v noci opilou ženu zajistili, odvezli ji nejprve na lékařské vyšetření, odkud na doporučení lékaře putovala do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži, kde si ji o půl páté ráno převzal personál. Žena se chovala jak při zajištění, tak při lékařském vyšetření, velmi agresivně. Zřejmě se jí ani nechtělo na záchytku, protože v zápalu agresivity utrhla při vystupování z policejního vozidla páčku sloužící k otevírání dveří. 
 
Žena se svým jednáním dopustila přestupku podle zákona o elektronických komunikacích, podle kterého jí hrozí pokuta až 200 000 korun.
 
30. prosince 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem