Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilá řidička havarovala do stromu

BEROUNSKO – Nadýchala přes dvě promile. 

V sobotu 11. června, krátce po 17. hodině, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k dopravní nehodě, k níž došlo v katastru Berouna. 

Podle dosavadního šetření jela 49letá řidička osobního vozidla Škoda Fabia ve směru od Berouna na Koledník, kde při průjezdu levotočivou zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy, dostala smyk a vyjela částečně vpravo mimo komunikaci. Tam se s vozem lehce boční stranou „otřela“ o strom a porazila plastový směrový sloupek. Poté přejela zprava doleva mimo vozovku, kde čelně narazila do stromu, vlivem čehož byl automobil odhozen až na louku. Při nárazu do kmene se u auta utrhl motor, který u stromu zůstal.

Devětačtyřicetiletou ženu museli hasiči z vozu vyprostit, poté ji policisté vyzvali k podrobení dechové zkoušce, kdy jí přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou vyšší než 2,50 promile. Posléze byla s lehčím zraněním převezena do pražské nemocnice.

Žena je v současné době podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákaz činnosti.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
13. června 2022

vytisknout  e-mailem