Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Opilá lékařka při nepodařeném zákroku zlomila jehlu

PROSTĚJOV - Místo vylepšení si pacientka odnesla bolestivý otok. 

Dne 1. listopadu 2019 v podvečerních hodinách se v ordinaci lékařky nedaleko centra Prostějova podrobila třiatřicetiletá žena kosmetickému zákroku k úpravě rtů. Při injekční aplikaci však lékařčinou neopatrností došlo ke zlomení injekční jehly a nerovnoměrné aplikaci látky výplně do rtů. Následkem toho u pacientky došlo k bolestivému otoku rtů. Během nepodařeného zákroku měla lékařka spotřebovat více materiálu a dohodnutá cena za zákrok se tak zvýšila. Pacientka proto musela odejít pro další hotovost. Když se dlouho nevracela, byla věc pro podezření z podvodu oznámena na policii. Během přítomnosti policistů se však pacientka na místo vrátila i s penězi.

Při provádění šetření se policistům nezdál lékařčin stav a provedli u ní dechové zkoušky. Těmi změřili hodnoty 1,78 a 1,62 ‰ alkoholu v dechu. Jako vysvětlení lékařka uvedla, že alkohol vypila až po zákroku. Jednat se mělo o 0,2 l vína a pila prý z rozrušení, že se pacientka nevrátila.

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem a charakteru vykonávané činnosti podezřelé policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten jí v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. František Kořínek

12. prosince 2019

vytisknout  e-mailem