Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opil se a zneužil linku tísňového volání

ZLÍNSKO: Hrozí mu několikatisícová pokuta. 

Hlídku zlínských policistů včera odpoledne bezdůvodně zaměstnal sedmatřicetiletý silně podnapilý muž ze Zlína, protože zavolal na linku tísňového volání policie, kde oznámil, že chce skočit pod vlak, což ovšem neměl v úmyslu.

Policisté začali po muži pátrat. Brzy zjistili, o koho se jedná. Po prověření vlakového nádraží ve Zlíně hledali muže v restauracích, v nichž často pobývá. V jedné z nich ho skutečně vypátrali. Na první pohled bylo zřejmé, že je silně vlivem alkoholu, nicméně známky sebevražedných skonů nevykazoval. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 3,22 promile alkoholu.

Muž policistům tvrdil, že ze svého telefonu nevolal, půjčil ho prý svému kamarádovi. Policisté ovšem v další restauraci našli jmenovaného kamaráda, který popřel, že by si od někoho půjčoval telefon. Muž, který vyhrožoval sebevraždou, se nakonec přiznal k tomu, že zavolal on sám, protože chtěl policisty využít při hledání svého kamaráda.

Lékař po prohlídce zkonstatoval, že muž sebevražedné sklony nemá a není nutná jeho hospitalizace.

Protože zneužil linku tísňového volání policie, hrozí mu ve správním řízení několikatisícová pokuta za spáchání přestupku.

10. července 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem