Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opil se a zaútočil

ZLÍNSKO: Nerozvážné jednání ho může stát až tři roky odnětí svobody.  

Zlínští policisté se zabývají případem výtržnictví a ublížení na zdraví, k němuž došlo v jedné z restaurací v centru Zlína. Osmatřicetiletý muž ze Zlína bezdůvodně napadl pěstmi jednoho z hostů restaurace, stejně starého muže ze Zlína, který seděl u baru a způsobil mu lehké zranění, s nímž musel vyhledat následující den lékařské ošetření. Agresivnímu, dosud netrestanému muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

V pátek krátce po osmé hodině večer byla restaurace ve Zlíně plná hostů. Jeden z nich, který celé odpoledne popíjel alkohol, se zvedl, přistoupil ke stejně starému muži sedícímu u baru a zezadu ho udeřil pěstí do hlavy. Napadený muž vlivem nečekané rány spadl z barové židle na zem. To však útočníka neodradilo a ležícího muže dál napadal pěstmi. V tom okamžiku pomohli ostatní návštěvníci restaurace, kteří agresora od napadeného muže odtrhli a zároveň zavolali na linku 158.

Policisté z prvosledové hlídky, kteří byli na místě jako první, chtěli agresora vyvést z restaurace a zabránit mu v dalších útocích. Po cestě ven chtěl útočník napadnout dalšího nic netušícího návštěvníka restaurace, který stál v chodbě a kouřil. Policisté mu v útoku zabránili, muže zadrželi a převezli do policejní cely.

 

 

 

11. listopadu 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem