Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opil se a ujížděl policistům

ZLÍNSKO: Zabrzdil ho až zastavovací pás. 

Policisté z Otrokovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky třiadvacetiletému cizinci žijícímu v Otrokovicích, který v polovině února asi dvě hodiny po půlnoci při cestě z Otrokovic do Malenovic ujížděl policistům. Zastavili ho po sedmi kilometrech pronásledování za pomoci zastavovacího pásu. Řidič odmítl dechovou zkoušku, nicméně lékařské vyšetření ukázalo, že v době řízení vozidla měl v krvi více než dvě promile alkoholu.

Oznámení o řidiči, který vyjel od čerpací stanice, kde konzumoval alkohol, jsme přijali na lince tísňového volání krátce před druhou hodinou ráno. Policisté z Otrokovic se vydali za vozidlem v úmyslu jeho řidiče zastavit. Řidič však na znamení k zastavení nereagoval a pokračoval v jízdě. Operační důstojník vyslal na místo kolegy z dalších oddělení, řidič ale ignoroval všechny signály. Svou jízdu naopak zrychloval a rychlostí až 100 km/h kličkoval ulicemi Malenovic, aby policistům ujel. Až zastavovací pás, který použili policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, donutil mladého řidiče zastavit.

Řidič po kontrole dokladů odmítl dechovou zkoušku a s policisty nechtěl spolupracovat. Navíc předstíral, že neumí mluvit česky. Skončil v policejní cele. Až po sdělení podezření policistům přiznal, že v České republice žije a pracuje již několik let a před jízdou vypil pár panáků vodky a ujížděl jim proto, že se bál, co bude po jeho zastavení následovat.

Za tento trestný čin hrozí muži v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, případně peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Podotýkám, že k této události došlo ještě před vyhlášením nouzového stavu.

https://youtu.be/jA-wH4NNoTo

25. března 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem