Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opil se a pak řádil na ubytovně

LIBEREC - Ve středu 26. listopadu 2014 poškodil 21letý mladík zařízení ubytovny Technické univerzity v ulici Mařanova a dále napadl jednoho z ubytovaných. V krvi měl okolo 2 promile. 

Nemalé pozdvižení měli nájemníci ubytovny Technické univerzity v Liberci, ulici Mařanova. Tato ubytovna v současné době slouží k ubytovávání veřejnosti. Často jsou zde ubytováváni  dělníci, kteří jezdí do České republiky za prací. Uplynulou středu 26. listopadu 2014  ve večerních hodinách, mezi devátou a desátou hodinou zde o sobě dal vědět jeden z ubytovaných. Jednadvacetiletý mladík, cizinec, posilněn alkoholem zprvu ve společné kuchyňce rozbil pěstí výdejní okénko, následně na jednom z pokojů fyzicky napadl jednoho z dalších ubytovaných, kterému naštěstí způsobil pouze drobné zranění, které si nevyžádalo další léčbu. A ve svém agresivním jednání mladík ještě dále pokračoval tím, že na témže pokoji poškodil zařízení - stůl, skříň a další nábytek a způsobil tak celkovou škodu za téměř 12 tisíc korun.

Přivolaní policisté mladíka na místě zadrželi a zbytek noci strávil v policejní cele. Mladíka podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, která ukázala, že alkoholu, kterého mladík před tím požil, nebylo zrovna málo. Dechová zkouška ukázala přes 2 promile. Druhého dne mu policisté z obvodního oddělení Liberec - Vesec sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a výtržnictví, za které mu nyní hrozí až dvouleté vězení. Trestní stíhání probíhá dále na svobodě.


1. prosince 2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

ubytovna

ubytovna 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem