Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opětovně řídil v zákazu

KARLOVARSKO – Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. 

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary Rybáře sdělili podezření 42letému muži z Nejdku ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Podezřelý muž měl nejprve 3. srpna 2019 v dopoledních hodinách v Karlových Varech po ulici Hraniční řídit osobní automobil značky Renault. Následně byl zastaven a zkontrolován místní policejní hlídkou. Po výzvě k předložení dokladů předepsaných pro provoz a řízení motorových vozidel muž předložil pouze občanský průkaz. Provedenou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že řidič má uložen Magistrátem města Karlovy Vary platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Za volant osobního vozidla měl opět usednout během jednoho týdne ještě několikrát. K jeho smůle byl v dalších čtyřech případech zastaven a kontrolován v Karlových Varech na různých místech policejními hlídkami z obvodních oddělení Karlovy Vary – Rybáře a Karlovy Vary – město. Policisté s ním vždy provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s negativním výsledkem. Ve všech případech se řidič odmítl podrobit orientačnímu testu na návykové látky.

Za jeho protiprávní jednání mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
3. 9. 2019

vytisknout  e-mailem