Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opětovné krádeže

TRUTNOVSKO-Z trestu asi strach nemají 

Policisté na Trutnovsku ve čtvrtek 29. 3. 2012 zaprotokolovali tři případy, kdy se tři osoby, které byly v posledních třech letech pravomocně odsouzeny za majetkovou trestnou činnost, opětovně dopustily drobné krádeže.
Jednání, které má vzhledem ke způsobené škodě znaky přestupku, policisté z důvodu kriminální minulosti přistižených zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Jednalo se o případy, kdy měla ve středu večer dvojice mužů z oploceného pozemku v Trutnově na Mladobucké ulici odcizit míchačku, kterou následně policisté zajistili i s podezřelými nedaleko místa odcizení. Druhý případ zaprotokolovali policisté ze Dvora Králové nad Labem, kde měl podezřelý mladík v jednom z místních barů mladé ženě odcizit mobilní telefon. A konečně poslední případ zadokumentovali policisté v Úpici.
Dvaadvacetiletý mladík je v tomto případě důvodně podezřelý z toho, že v Batňovicích odcizil z volně přístupné zahrady železný šrot v hodnotě necelých 2 tisíc korun. Poškození ve shora uvedených případech vyčíslili škodu na necelých 6 tisíc korun.  Za přečiny krádež může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
nprap. Udo Ertner
2. 4. 2012
 

vytisknout  e-mailem