Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Opět se kradlo, tentokrát věci a součásti z vozidel

Přerov - Z jednoho z vozidel vzal pachatel vše, co se mu hodilo 

Neznámý pachatel se dne 9.12.2010 v odpoledních hodinách vloupal na Tř. Gen. Svobody v Hranicích do firemního vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkováno na parkovišti. Nezjištěným způsobem rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří. Ze sedadla spolujezdce ukradl 44 leté ženě kabelku s peněženkou s finanční hotovostí  2 000 Kč, osobními doklady, doklady k vozidlu, tankovací kartou, kosmetickými věcmi, mobilním telefonem a nabíječkou k mobilnímu telefonu. Celková škoda byla vyčíslena na 11 700 Kč (44 leté ženě vznikla škoda za 8 200 Kč, poškozené firmě vznikla škoda za 3 500 Kč) .
Další případ se stal v době od 2.12.2010 do 9.12.2010. Řidič (1975) ponechal stát vozidlo Škoda Octavia vedle komunikace mezi obcemi Prusinovice a Dřevohostice z důvodu nesjízdného stavu vozovky (závěje). Neznámý pachatel toho využil a z vozidla odcizil pravé přední a pravé zadní lité kolo i s pneumatikami, přední stěrače, anténu, plastovou okrasnou lištu, zrcátka z vnějších zpětných zrcátek, okrasné logo Škoda, kovové záslepky zámků na obou stranách dveří. Poté, co poškodil  zámek u kufru vozidla, si z něj vzal i povinnou výbavu včetně rezervního kola a přístroj na úpravu vody. To mu však zřejmě nestačilo, rozbil okno na předních dveřích a z auta ukradl autorádio, navigaci, dětskou autosedačku. Nepohrdl ani autobaterií z vozidla. Nakonec poškrábal pravé zadní dveře a pravý zadní blatník. Celková škoda (odcizením a poškozením) byla vyčíslena na 55 250 Kč.
Pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí za přečin krádež a přečin poškození cizí věci, trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
10.12.2010
por- Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem