Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opět jí opilý vyhrožoval

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Jednoho večera vykázali násilného syna, o den později násilného manžela.  

 

V pátek 1. února večer byl devětapadesátiletý muž opět opilý. Jeho manželka věděla, že v takovém stavu bývá agresivní. Onoho večera se opilý muž opět rozhodl, že „udělá pořádek“ a začal manželce nadávat a vyhrožovat zabitím. Přišel za ní do pokoje s kuchyňským nožem v ruce a křičel, že nejprve zabije ji a pak sebe. Ohrožovaná žena utekla do horního patra. Manžel jí začal vyhrožovat, že si zajde pro sekyru a pustí plyn a všechno vyhodí do vzduchu. Další z příbuzných šel agresivního muže uklidňovat do sklepa, kam zuřivý muž odešel poté, co otočil na plynovém sporáku čtyřmi ventily. Ženě, která otevření hořáků zjistila, nezbylo, než zavolat o pomoc na linku 158. Do obce na Uherskohradišťsku okamžitě vyjela policejní hlídka. Když policejní auto přijíždělo k domu, zpozoroval ho agresivní muž, který byl akorát venku a utekl zahradou pryč ještě před příjezdem hlídky. Policisté našli ohrožovanou ženu naštěstí nezraněnou!

Toho večera policisté staršího muže nedohledali, ale druhého dne hned ráno jej zadrželi přímo v onom rodinném domě. Po jednotlivých výsleších sdělili uherskohradišťští policisté tomuto devětapadesátiletému muži podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu ze zákona hrozí až tři roky ve vězení. Podezřelý muž nebyl ze spáchání takové skutku vůči svým blízkým obviněn poprvé. Policisté jej na deset dní vykázali z domu a jeho okolí.


 

Jen o den dříve vyjížděli policisté do další domácnosti poblíž Uherského Hradiště, odkud volali další napadaní lidé. Policisté zastihli násilného muže doma. Na místě mu zabránili v dalších útocích, zajistili ho a eskortovali do policejní cely. Jednatřicetiletý muž se v opilosti opět pustil do svého otce a bratra. Při fyzickém útoku se vlastního otce snažil shodit na zem a vyhrožoval mu, že ho zabije. Bylo to již poněkolikáté, co policisté vyjížděli řešit toto napadání. Prozatím byly incidenty řešeny jako přestupky proti občanskému soužití, za jejichž spáchání zákon ukládá pokutu až dvacet tisíc korun. Večerní napadení se naštěstí obešlo bez zranění. Policisté násilného syna vykázali na deset dní z domu. Stejně jako v prvním případě předali napadeným příbuzným informace o tom, že jejich náročnou životní situaci jim mohou pomoci řešit odborníci například z Intervenčního centra ve Zlíně, kteří se anonymně snaží pomoci lidem, kteří jsou agresorem ohrožováni.

 

zajisteny nuzzajisteny nuz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. únor 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem