Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět alkohol za volantem

HRADECKO - Řidička nadýchala přes 3 promile. 

V pátek 29.9. o půl druhé odpoledne zastavila v Březhradě hlídka eskortního a pohotovostního oddělení osobní vozidlo značky Peugeot. Policisté řidičku vyzvali k předložení všech potřebných dokladů k řízení vozidla, což učinila. Dále ji podrobili dechové zkoušce, která ukázala pozitivní výsledek - přes 3,2 promile alkoholu v dechu. Policisté ji na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Následující den do protokolu 37letá žena na svoji obhajobu uvedla, že se společně se svým kolegou cestou do práce zastavila v bufetu. Tam vypila ze žalu, že asi přijde o práci 5 velkých panáků vodky. Kolega po vypití piva do práce odešel pěšky, ale ona sedla do auta a odjela. Po nějaké chvíli prý musela z únavy zastavit a na nějakou dobu usnula. Po probuzení opět v jízdě pokračovala a matně si pamatuje, že ji policejní hlídka zastavila.
Policisté ženě sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ji hrozí trest odnětí sovbody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Iva Kormošová
2.10.2017, 11.30

vytisknout  e-mailem