Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět alkohol za volantem

TRUTNOVSKO - řidič a jeho spolujezdec skončili v nemocnici 

V sobotu ráno 15. 9. 2012 vyjížděli trutnovští dopravní policisté do Horního Maršova, kde čtyřiadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla Volkswagen Golf narazil do jednoho z místních domů.
Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že mladík se svým automobilem při projíždění zatáčky s největší pravděpodobností nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a narazil do jedné z nemovitostí. Při uvedené nehodě došlo ke zranění řidiče i jeho spolujezdce. Oba byli vozidlem rychlé lékařské pomoci transportováni do nemocničního zařízení. Policisté ještě na místě havárie vyzvali řidiče k podrobení se dechové zkoušky. Přístroj prokázal 1,95 promile v jeho dechu. Majitel poškozeného domu vyčíslil škodu na 100 tisíc korun, škoda způsobená na vozidle byla majitelem vyčíslena na 20 tisíc korun.
Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti či peněžitý trest.
Policie České republiky tímto žádá všechny řidiče, aby před jízdou či během jízdy nepožívali žádné alkoholické nápoje ani jiné návykové látky. Každý z účastníků silničního provozu by si měl uvědomit, že opilý řidič či řidič pod vlivem drog je pro všechny velkým nebezpečím. Alkohol i ostatní návykové látky dodávají sice sebedůvěru, ale zpomalují naše smyslové vnímání včetně pohybové reakce. Řidič po požití těchto látek není schopen objektivně posoudit rychlost vozidla, které řídí. Už i malé množství omamných látek dokáže negativně ovlivnit schopnost řídit vozidlo.
nprap. Bc. Udo Ertner
prap. Mgr. Hana Skořepová
17. 9. 2012  14:10 hodin

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem