Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Operativním šetřením se podařilo zjistit pachatele

KLADENSKO – Senior se k činu doznal a všeho lituje. 

Ve středu 5. června 2019 ve zkráceném přípravném řízení sdělila policistka Obvodního oddělení Kladno – město podezření třiasedmdesátiletému muži z Kladna z přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil 15. května 2019 v odpoledních hodinách v Kladně v ulici Sportovců na parkovišti u městského sportoviště Sletiště.

Zde podezřelý poškodil motorové vozidlo Peugeot 2008 a to tak, že přes levé přední a zadní dveře klíčem od svého vozidla vytvořil souvislou rýhu v laku o celkové délce 170 cm. Dále stejným způsobem poškodil i páté dveře tohoto automobilu. Škoda byla vyčíslena na 7.000,- Kč.

Policisté muže vypátrali na základě operativního šetření, konkrétně po zhlednutí městského kamerového systému se jim podařilo zjistit vozidlo a následně majitele. Ten byl vyzván k podání vysvětlení a následně se k výše uvedenému trestnému činu doznal.

Při výslechu se obhajoval, že vzal spravedlnost do svých rukou, jelikož ho rozčiluje, že řidiči špatně parkují a tím omezují další účastníky silničního provozu. Konkrétně řidička poškozeného vozidla údajně zaparkovala šikmo přes dvě parkovací stání a on jí chtěl tímto činem potrestat. Dále uvedl, že svého činu lituje, a že veškerou škodu poškozené řidičce uhradí. To ho však nezbaví odpovědnosti za tento přečin.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
6. června 2019

vytisknout  e-mailem