Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Operace „COHIBA“

Dne 19. března 2009 byla policisty Národní protidrogové centrály služby kriminální policie a vyšetřování (NPC) ukončena operace s krycím názvem „COHIBA“. Po několika měsíčním prověřování trestné činnosti byla zadržena organizovaná skupina pachatelů, která se zabývala distribucí omamných a psychotropních látek na území Teplic a Ústeckého kraje.  

K zadržení podezřelých třech osob došlo v Teplicích. Jednalo se o dva muže a jednu ženu české národnosti J. T. (r. 1959), M. T. (r. 1955) a L. K. (r. 1977), přičemž J. T. byl zadržen před střediskem LUNA v Teplicích, přímo při prodeji 240g heroinu a to ve spolupráci s Útvarem rychlého nasazení.
Skupina organizovala obchod s heroinem a tento heroin pak distribuovali převážně na území Teplic a to za částku pohybující se v ceně cca 1000,- Kč za jeden gram heroinu dle odebraného množství.
 
Při provedených osobních, domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor bylo mimo jiné zajištěno elektrické míchadlo, další heroin v  množství 2,5kg a dosud neidentifikovaná látka určená k ředění heroinu. Ze zajištěného množství drog, 2,74kg heroinu, by bylo možné vyrobit až  54800 základních dávek drogy v ceně  cca 2740000,- Kč.
 
Všichni tři zadržení pachatelé byli policejním radou obviněni pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů dle § 187 odst. 1, odst. 2, písm. a) tr. zákona, kdy jim hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 10 let. Vzhledem k tomu že se jedná o zvlášť nebezpečné recidivisty je horní hranice trestní sazby posunuta na 13 let a 7 měsíců. Na všechny tři pachatele byla Okresním soudem v Teplicích uvalena vazba.
 
Zpracoval:
kpt. Bc. Michal Hammer
odbor metodiky a prevence NPC
 
 
                                                                            vrchní radaplk. Mgr. Jakub FRYDRYCH v.r.
                                                                                                                                                                               ředitel

vytisknout  e-mailem